Exempel på texter och tidigare uppdrag

Arktis – medan isen smälter

Jag har bearbetat väggtexterna i Arktis-utställningen som visas just nu på Nordiska museet. Mitt uppdrag var att skapa ett poetiskt uttryck och inge läsarna "en storslagen känsla av existentiell svindel".

Att förmedla kunskap med hjälp av läsarnas känslor och inlevelseförmåga är det som intresserar mig allra mest. Särskilt om jag som här, får jobba med texten på alla nivåer för att förstärka ett viktigt budskap.

Besök Nordiska museet och upplev utställningens hisnande perspektiv på Arktis, klimatet och människans historia. Den pågår fram till 31 maj 2021.

www.nordiskamuseet.se/arktis
Image
Image
Reportage för tidningen Barn i stan

Jag började skriva reportage för aktivitetstidningen Barn i stan under min senaste föräldraledighet och fortsatte med det under ett par år därefter. Redaktören uppskattade egna initiativ från skribenterna och jag gillade att leta upp nya och oväntade aktiviteter. Som alltid njöt jag av att skapa en underhållande och innerlig ton i språket.

Reportage för tidningen Barn i stan, februari 2017 Reportage för tidningen Barn i stan, januari 2017 Reportage för tidningen Barn i stan, juni 2017
Högar med Harlequin

Som språkgranskare av Harlequin romance fick jag upp tempot. Jag har granskat och redigerat runt ett 50-tal romaner, samt skrivit och översatt lika många baksidestexter och titlar. Uppdragen gjorde mitt språköga känsligt för översättningsmissar. Jag lärde mig att snabbt få fram flytet i texten och en ledig ton i språket.

Image