Sagt om mig

"Mycket bra kurs i skrivande för konstnärer. Det faktum att du själv har bakgrund som konstnär gör dig helt trovärdig i mina ögon. Du vet exakt vilken typ av texter man kommer att behöva formulera om sin verksamhet, stipendieansökningar, projektbeskrivningar, artist statements, etc; kursupplägget känns relevant. Jag kommer nog alltid att känna ett motstånd mot att skriva om min egen konstnärliga verksamhet, men tycker jag har fått bra verktyg att jobba med nu. Ovärderliga tips om de värsta fallgroparna (klyschor, slitna metaforer, ordbajs) och handfasta metoder i att hjärnstorma för att komma igång med skrivandet."

Cecilia Levy, konstnär

Image
 

"Förutom att jag upplevde kursen som väldigt intressant och utvecklande så kände jag mig otroligt respekterad och förstådd. Det var så skönt att du som lärare har en sådan djup förståelse för att vi människor fungerar olika. Det gjorde att det var tryggt att delta. Jag kände att det var helt okej att fråga om något var oklart. Att det var mer än välkommet att uttrycka tankar och förmedla sina behov.

Att arbeta med sin text både enskilt och i grupp var väldigt givande. Inte enbart för att texterna fick fler testläsare, utan även för att vi i gruppen lärde känna varandra bättre."

Fanny Åberg, konstskolan Basis

 

"Bra och matnyttig kurs skräddarsydd för målgruppen dvs konstnärer. Jag fick ett nytt sätt att tänka kring att skriva ansökningar, handfasta råd om hur text kommunicerar och nya kontakter med kollegor som bollplank."

Agneta Forslund, konstnär

Image
 

"Det var en innehållsrik och träffsäker kurs, en stor hjälp inför min ansökan till konsthögskolorna."

Aron Hedqvist, Kronobergs konstskola

Image
 

"Jag och alla andra deltagare i Johannas kurs kunde behålla intresse och koncentration i otroligt många timmar på rad. Det var väldigt roligt och lärorikt."

Gijs Weijer, konstnär

Image
 

"Så bra kurs. Effektiv. Födde många tankar och idéer och nya möjligheter att gå tillväga, undersöka och formulera sig. Kursledaren var oerhört kunnig. Kan verkligen rekommendera kursen till andra konstnärer."

Eva Högberg, konstnär

Image
 

"Fantastiskt givande, intressant och roligt."

Karin Westman, konstnär

Image
 

"En mycket givande kurs. Bra och tydlig information, vi fick med oss en bra verktygslåda hem att använda oss av när vi skall göra oss intressanta och attraktiva på konstmarknaden. Tusen tack Johanna för en givande dag. Och tack också att jag nu får en pdf som jag kan bygga mitt eget hus på. Det var mycket info på en gång men jag hann aldrig bli riktigt trött i huvudet, pdfen ett bra stöd för minnet. Jag gillar när det bjuds på matiga kurser med relevant innehåll som ställer krav på min koncentration."

Kirsten Holm, konstnär

Image
 

"Kursen blev för mig lite av en ögonöppnare, hur lika processen är bildskapande. Det gjorde att motståndet/ besväret att skriva minskade. Kursen kändes genomtänkt och tydligt upplagd. För mig som alltid upplevt en stark motvind när jag ska skriva om mitt arbete, var det viktigt att det var tydliga mål med övningarna. Jag tyckte också det var relevanta och bra exempel som togs upp och diskuterades. Kursen kunde gärna ha varit ett par gånger till."

Stefan Lindqvist, konstnär

 

"Det var en väldigt bra kurs!! Här är några reflektioner:

  • den var matnyttig
  • fick igång mig att skriva
  • härlig stämning med Johanna och med gruppen
  • bra upplägg med tre dagar och övning att göra emellan
  • en grupp med 12 st var perfekt. Alla kunde komma till tals och alla kunde lyssna
  • den lilla gruppen svetsades samman av att gå in i varandras texter
  • som vidareutbildning perfekt för oss eftersom vi använder kunskaperna i undervisningen OCH för oss i vår yrkesutövning. Det är ju så vi är pedagoger. Vi tar ifrån vår egen kompetens."

Irene Thisner,  grafisk formgivare

Image
 

"Bra och lärorik kurs som fick en att tänka kring text på ett nytt men enligt mig mycket nödvändigt sätt, även tog jag med mig från kursen flera tips och nya förhållningssätt som jag tror att jag kan ha användning av genom hela livet."

Jenny Hellström, Kronobergs konstskola

 

"Bra och lärorik kurs som fick en att tänka kring text på ett nytt men enligt mig mycket nödvändigt sätt, även tog jag med mig från kursen flera tips och nya förhållningssätt som jag tror att jag kan ha användning av genom hela livet."

Jenny Hellström, Kronobergs konstskola

 

"Ingen tvekan om att Johanna kan sin sak gällande texthantering."

Mia Fagergren, konstnär

"Kunnig lärare med mycket erfarenhet i sitt ämne. Kursen gav mig många aha-upplevelser i textbyggandet."

Anna S Pettersson, konstnär

 

"Tack för en väldigt bra och givande kurs. Jag har fått bra kommentarer av både deltagarna och kursledaren. Bra upplägg. Kursen har gett mig mod och kunskap som jag kommer att ha stor nytta av när jag ska söka utställningar, stipendier m.m.

Med varma hälsningar Eva Eriksson"

Konstnär